Regressie- en reïncarnatietherapie

Regressie- en reïncarnatietherapie is, via het onderbewustzijn, teruggaan in de tijd naar de oorzaak van onverwerkte en onbewuste ervaringen en trauma's. 
Als ziel zijn we al vele levens onderweg om te leren en te ervaren, zowel positief als negatief. Het hoort er allemaal bij. We kiezen elk leven opnieuw onze familie, vrienden en wat we willen leren. Helaas voor ons gaat dat leren vaak moeizaam of helemaal niet. We ervaren woede, verdriet, pijn, jaloezie, onzekerheid, onmacht, schuld, eenzaamheid, afwijzing, schaamte en vooral angst om maar eens een paar emoties en gevoelens te noemen.


Familiesysteem
We incarneren in een familiesysteem waar de thema's aanwezig zijn die we willen leren. Trauma's "beschadigen" ons DNA.
Dit is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Als er in een familiesysteem onverwerkte trauma's zijn, dan verandert het DNA en wordt het doorgegeven aan de volgende generatie met de lading van de vorige generatie. Als er niets aan het ontstane thema wordt gedaan, wordt de lading voor elke generatie groter en uiteindelijk ontstaan er dan aandoeningen en/of ziekten, psychisch en/of fysiek.

Vorige levens
Niet verwerkte emoties noemen wij in ons vak ladingen. Deze ontstaan door negatieve ervaringen en trauma's in vorige levens en in ons huidige leven. Hoe ga je om met die negatieve ervaringen en trauma's? Loslaten is voor ons lastig, vaak omdat we niet begrijpen waarom iets gebeurt. 
Ooit ergens in een leven hebben we iets ervaren en het niet kunnen of willen verwerken, we hebben het niet los kunnen laten, het niet af kunnen sluiten. Na het sterven in dat leven blijft dat, wat niet verwerkt is, hangen. Zo blijven er leven na leven onverwerkte stukken. De ziel kiest een bepaald familiesysteem om dat te leren wat hij/zij wil leren en dus ook dat wat in andere levens niet is verwerkt, want niet verwerkt is niet geleerd. De ziel kent geen tijd. Alles wat niet is verwerkt, is voor de ziel het NU.

Op het moment dat we in het huidige leven een trauma ervaren of een negatieve ervaring hebben, komt het onverwerkte deel uit een vorig leven binnen in ons energieveld. Het hecht weer aan. Het beïnvloedt ons op een negatieve manier. We raken fysiek, emotioneel en mentaal uit balans. Je kunt je voorstellen dat we zo door de levens heen heel veel van onze kracht kwijtraken en steeds meer van onszelf verwijderd raken, ook in het huidige leven. 

Waarom is het zo moeilijk om trauma's of negatieve ervaringen los te laten? Omdat we graag willen weten waarom iets gebeurt. Regressie- en reincarnatietherapie biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het waarom. Door terug te gaan naar de ervaring kijken we wat er is gebeurd, ontstaat er heling in het huidige leven en kunnen we loslaten. Daarnaast is het van essentieel belang om energiewerk te doen, aangezien je hierdoor jouw eigen energie en kracht terugkrijgt.
Klik hier voor de uitleg.

Weet je niet zeker of deze therapievorm geschikt is voor jou, kijk dan op de pagina "Voor wie".

Klik hier voor het lezen van ervaringen.


BOEKEN (links naar)
"Reliving Past lives" door Helen Wambach
"Healing the Present from the Past" door Heather Rivera
"Bewijzen van reïncarnatie" door Dr. Ian Stevenson