Ervaringen

(Colitis Ulcerosa) Chronische dikkedarmontsteking

Op mijn 17e werd Colitis Ulcerosa bij mij geconstateerd. Ik heb me altijd erg alleen gevoeld, hoewel ik liefdevolle mensen om me heen heb die van me houden. Ik besloot met deze klacht een sessie te doen bij Marion. Tijdens de sessie gingen we via mijn onderbewustzijn terug naar het moment waarop dit gevoel van alleen zijn is ontstaan. Ik vond het heel spannend, maar Marion stelde me gerust en steunde me tijdens de sessie. We komen in de baarmoeder terecht, waar blijkt dat ik een tweelingbroertje heb gehad. Toen we drie maanden in de baarmoeder zaten, ben ik hem verloren… Het gevoel van alleen zijn dat ik daar voel, herken ik meteen als het gevoel van alleen zijn dat ik nu ook zo voel. We werken deze pijnlijke gebeurtenis samen door. Ik haal mijn energie terug en alles gaat meteen naar mijn buik. Het resultaat van deze sessie is dat ik, ondanks de verwachtingen van artsen, al acht jaar geen aanval van Colitis heb gehad, door alle energie die ik in deze sessie terug heb gekregen.

 

Angst voor autoriteit

Ik had een angstgevoel bij autoriteit. Met name bij mensen in uniform, politie en zo. Zo erg, dat als ik er een zag of werd opgebeld door een controlerende instantie, maakte eigenlijk niet uit wat het was, dat ik dan even verstijfde en me bedreigd voelde. Erg vervelend in een gewone, niet bedreigende situatie, want er was niets bijzonders aan de hand. Ik voelde mij met dat gevoel, al was het soms maar een paar seconden, erg onprettig.
In de sessie kwamen we in een leven terecht waar ik een getrouwde vrouw van adel was. Mijn leeftijd was 18 jaar en ik was getrouwd met een veel oudere man. Ik was blijkbaar een zeer verwende en arrogante vrouw (ik behandelde het personeel niet echt aardig) en leefde in een kasteel met veel luxe spullen en kleding en veel vrijheid enz.
Ik wilde graag schilderen, maar mijn man vond dat niet gepast voor een vrouw in mijn positie. Ik wilde het!! We stonden ruzie te maken boven aan de trap op de overloop.  De ruzie was inmiddels zo hoog opgelopen dat mijn man bewegingen maakte met zijn armen en zijn evenwicht verloor en van de trap afviel, dood. Ik werd gevangen genomen en beschuldigd van moord. Er was iemand die vals getuigde. Hij zei dat hij had gezien hoe ik mijn man van de trap af had geduwd. Ik werd veroordeeld tot de doodstraf. Het laatste zag ik mezelf liggen in een vieze donkere kerker en ging dood door de ontberingen die ik niet aankon. Dus ophangen was niet meer nodig.
Ik voelde tijdens de sessie dat mijn man in het kasteel mijn huidige man was. Wij hebben regelmatig ook woordenwisselingen waarbij hij behoorlijk "geluid" kan maken wat mij een onprettig gevoel geeft. Ook ben ik van jongs af aan een verzamelaar van beelden, schoenen, kleding en meubels. Er kwam geen eind aan. Less is more gold zeker niet voor mij. Koopverslaafd zag ik mezelf. Na de sessie merkte ik tot mijn vreugde dat ik gewoon een winkel in kon lopen en dan zag ik iets wat ik mooi vond en mezelf dan hoorde denken: "ja, het is mooi, maar ik heb al genoeg". Ik was helemaal verwonderd dat ik dat dacht. Zo ook bij schoenenwinkels. Sterker nog, toen ik thuis kwam dacht ik voor het eerst in mijn leven "wauw, dit huis staat wel vol en wat heb ik veel schoenen". De koopverslaving is helemaal weg. Geen reden meer om even de stad in te gaan. Ook mijn relatie is ten goede veranderd. Mijn man is veel vriendelijker tegen mij en doet nu dingen uit zichzelf die hij daarvoor nooit deed, zoals mij spontaan een kus geven en huishoudelijke dingen. Voor mijzelf is het belangrijkste dat ik me meer mezelf voel en happy. Ik geniet meer van mijn fantastische leven en dat is voor het eerst continu. Als ik nu denk aan autoriteit voel ik geen dreiging. En gezien de positieve veranderingen na de sessie weet ik van binnen dat dat ook veranderd is.

Doorverwijzing
Toen ik mijn therapeut vroeg om een bepaald thema aan te pakken, verwees ze me door naar Marion Tiehuis. Ik zag er wel wat tegenop want ik kende haar werkwijze niet, en het was best een gevoelig, heikel thema in het algemeen. Maar nu ben ik mijn collega erg dankbaar voor de tip.
Niet alleen kreeg ik eindelijk en direct zuiver toegang tot het betreffende thema, maar Marion begeleidde het ook nog eens zó uiterst zorgvuldig waarin niets verwaarloosd, overgeslagen, niet gehoord of ongezien werd tot in het kleinste detail.
En dat niet alleen… ze heeft een methode ontwikkeld waarin er naar mijn gevoel ‘een witte tornado door vele thema’s/levens gejaagd wordt die niets ontziend alles spic en span schoonveegt’: zó zorgvuldig, zó snel en zó effectief! Dat gun ik iedereen die bereid is om in het diepe te springen. Ik merk dat ik na elke sessie steeds meer en meer mezelf kan zijn en ontzettend veel levensballast ben kwijtgeraakt!

Nieuwsgierigheid

Ik ben bij Marion terechtgekomen, omdat ik in eerste instantie heel nieuwsgierig was om een regressie te doen. Ik geloofde in het idee dat we veel vaker hier op aarde rond hebben gelopen en dat we “karma” uit vorige levens met ons mee kunnen zeulen. Na een intake met Marion kwamen er verschillende thema’s naar voren die ik constant herbeleefde en ook dit leven met me meezeulde. Na een regressie kwamen die levens ook vrij snel naar voren en “zij” die gevonden wilden worden waren er al meteen. Ik heb meerdere sessies met Marion gedaan en we hebben verschillende thema’s, wonden uit het verleden geheeld. Ik vond het altijd erg fijn om de sessies te doen, aan het einde van de middag “hadden we altijd weer veel gedaan”. Soms waren het fijne ervaringen in vorige levens, soms ook niet. Maar ik heb er altijd veel van geleerd en er was weer veel geheeld. Marion nam altijd alle tijd voor me en ik had nooit het idee dat er iets werd afgeraffeld. Alles moest altijd goed worden afgesloten. En natuurlijk ook de kwartjes die vielen waarom je altijd dingen doet zoals je ze doet. Er was altijd een verleden die dat verklaarde. Ik heb er erg veel van geleerd en het heeft me uiteindelijk ook een richting gebracht waar ik erg naar op zoek was. En wat Marion betreft, altijd geduld, vriendelijk, nieuwsgierig en zeer gepassioneerd met haar vak bezig.

Angst
In de sessies heb ik Marion leren kennen als een lieve, nuchtere, open, oprechte en vriendelijke vrouw. Wat ik heel mooi vind aan Marion is dat ze na afloop van de sessie de tijd neemt om na te bespreken. Je kan alles tegen haar zeggen; niets is raar of vreemd.
De sessies zelf vond ik bijzonder en verrassend. Door Marion's doortastendheid kom je snel tot de kern. Ik ben na twee sessies van de angst af die ik ervoer en kreeg een heleboel nieuwe inzichten.